Folplast Anyagtárolási előírások

Felhasználási idő

A le-, elszállítást követő 6 hónapon, vagy a gyártástól számított 9 hónapon belül fel kell használni a termékeket!

Napsugárzás

A műanyagok, köztük a polietilén csomagolóanyagok is érzékenyek a UV sugárzásra, ezért kérjük – különösen a nyári időszakban – a termékeket közvetlen napsugárzástól védett helyen tárolja!

UV-adalékolt termékek esetén az UV stabilitás ideje csak abban az esetben szavatolt, ha felhasználás előtt napfénytől védett helyen tárolja! Nyári időszakban a közvetlen napsugárzásnak kitett - UV stabilizátor nélküli - termék szilárdsága, akár néhány hét alatt is drasztikusan lecsökkenhet, huzamosabb idő után pedig az anyag széttöredezéséhez vezethet!

Szállítás, kezelés

A fólia sérülését elkerülendő, a termékek óvatosan szállítandó és kezelendő!

Nedvesség

A polietilén vízfelvétele igen csekély, azonban hogy elkerülje a mohásodás illetve gombásodás kialakulását, száraz, esőtől védett - lehetőség szerint 60% relatív páratartalomnál kiesebb - helyen tárolja a terméket!

A papírcsévére tekercselt termékek esetén: a nedves vagy elázott papírcséve összeroppanhat, aminek következményeként a termék egyáltalán nem, vagy csak nehézkesen letekercselhető!

Adalékolt termékek alkalmazási hőmérséklete

Stretch-hood, zsugor illetve minden olyan termék esetén, amely antisztatikumot vagy csúsztatót tartalmaz, téli időszakban - vagy ha a külső hőmérséklet tartósan +5 °C alá csökken - felhasználás előtt, legalább 48 órával a gyártósor mellé, - lehetőség szerint - +10 °C-nál magasabb hőmérsékletű helyre kell bekészíteni!

Ennek be nem tartása esetén antisztatizálási probléma léphet fel: összetapadó anyag, könnyebben hasadó, rideg viselkedés a felhasználás során!

Vissza az oldal tetejére